En ung tants bekännelser

Direktlänk till inlägg 18 mars 2012

Ont i mina ben!

Av caisisen - 18 mars 2012 15:47

Men kanske inte konstigt då jag räknade ihop att jag knatat 2 mil under helgen... Smått träningsvärk. Och om ni nu fnyser och rynkar på näsan så varsågod! Häng med på mina promenader. Trots att det kanske inte är något högt tempo så går det i skogsterräng för det mesta och med rejäl höjdskillnad!


Dagens promenad gick ut till ett russ och en shettis. Sen gick vi (jag, hästmatte och båda hästarna) en runda på 4 km. I RASKT tempo. Detta är något som jag hoppas att vi gör igen, ofta! Hänger gärna med och möter våren, socialtränar unghäst och motionerar både hästar, matte och mig själv   


Väl hemma igen körde jag igång trädgårdsjobb; "Projekt min stora huvudvärk" eller vårt sk trädgårdsland...


Så här såg det ut när jag började...

    


Jag har röjt pinnar, grävt upp gamla bärbuskar, tagit bort gamla jordgubbsplantor och så smått räfsat runt den där hemska högen som vi lämnade i höstas... Men jag har börjat med projektet!  Detta kommer ta lite tid men fint ska det bli! Här ska jämnas till och sås gräs. Det mesta av det gröna till höger är INTE gräs, det är mossa... Här har inte varit något annat än trädgårdsland tidigare och gräset till vänster, längst utmed äppelträden, sådde jag i fjol. Det har tagit sig jättefint!


Så här såg det ut efter 1,5 timmars grävande, räfsande och sopsäcksfyllande...

  

Lite bättre men tycker knappt att man märker av att jag kämpat som en gnu.


Passade på att fota mina tulpaner på framsidan och jovisst! De kommer... Sakta...

  

Solen tittade fram en liten stund och då drog jag fram min solstol och tog en välbehövlig paus. Så här ser det ut från uteplatsen nu.

  

Längtar tills att det är grönt, löv och lite varmare!


Fast vi firade in våren i går, grillen laddades och karrékotletterna åkte på för första gången i år...

 

Herr Grillmeister

 

Och bara för att jag kan så bjuder jag även på efterrätt!

  

Chokladpudding med grädde och jordgubbar

 

Fast detta var gårdagens mat. I dag blir det köttfärslimpa och den kräver min omsorg nu!


Over and out!

 
 
Ingen bild

Bianca

18 mars 2012 17:09

Du är mkt flitig med dina bilder, skogspromenader osv. See ya på jobb imorgon, Hoppas iallfall att pågen är bättre. Krameli kram till dig o la familia

caisisen

18 mars 2012 17:22

Tack Bianca!

Det är lite för min egen skull jag fotodokumenterar trädgården. Det är roligt att se hur det växer och hur den förändras med årstiderna/åren.

Då jag vet att jag har läsare utomlands som uppskattar Sverigenaturen så försöker jag få med lite av det oxå. Vad jag önskar mest just nu är SOL! Blir mycket bättre bilder då... Eller en riktig kamera. Men sen har det blivit lie av charmen, att jag fotar med mobilen och ibland blir det lite gult, eller suddigt eller kanske inte så bra.

Pågen är bättre, ingen feber sen i torsdags fm, så i morrn blir det jobb!

Kramen!

 
Kicki

Kicki

18 mars 2012 17:13

ohoh jag harminsann oxå sett vårtecken här idag!! wiiieee

http://kaa.bloggplatsen.se

caisisen

18 mars 2012 17:18

Jag är osäker och med en pigg shettis i näven kunde jag inte stanna MEN jag tror att jag såg ett vitsippe-blad skymta förbi. Annars så är jag lite förvånad över hur lite vårtecken det är ute! Jag väntar med spänning på alla tussilagosar som blommar vig vägrenen ;)

Kramen på dig Kicki! Och lycka till med snyggingen du hämtat hem :)

 
Ingen bild

Kerstin

18 mars 2012 19:39

Pinsamt vad redig du är Caisisen...... Och så fin trädgård ni har..... Var lugn, shettisen väntar på ännu fler turer, vi måste ju miljöträna i varjefall för Pintos del, Zonya är ju rätt härdad med sina 13 år på nacken :)

caisisen

18 mars 2012 20:14

Redig? Nja. Intresserad? Jo, absolut! Älskar min lilla täppa och vårdar den ömt efter bästa förmåga. Man lär sig under resans gång och det är just vad jag skriver; ett projekt. Långsiktigt och långsamt. Men med tydliga förändringar från år till år.

Miljöträning gillar jag :) och den blåe faran ligger i tryggt förvar i garaget och väntar att bli trampad på ;) Jag har lite tips till dig som vi kan ta vid nästa promenad!

Kramen och tusen tack för att du drar med mig ut!

 
Kim

Kim

21 mars 2012 00:36

Tjena unga tanten :))

Nu har jag läst ikapp.
Ibland så är den "nån" som snor min tid så att jag inte hinner med bloggandet...
Mysigt med ponny promenad, fast om du inte lägger upp bilder så tror jag inte på dej ;)))

Flitiga Lisa du med din trädgård, ser fram till när allt blir grönt och blommorna frodas, sitter här i min torra öken och är inte alls avis!

2 mil! då är du klart värd all den goda maten :)

kramen

http://varmt.bloggplatsen.se

caisisen

21 mars 2012 05:15

Ja, jag vet. Måste fråga hästägaren om det är ok att hennes sötisar är med i bloggen först ;-)

Öken? Tycker jag inte du bor i alls, men en helt annan klimatzon :-P. Älskar när du delar med dig av blommande mandelträd, coola palmer och allt annat exotiskt!

Kram på dig Kim!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av caisisen - 28 januari 2013 09:19


Jag tror att alla föräldrar känner igen sig när jag skriver om detta ämne. Bästa bortförklaringen i min viktresa hittills har varit just att jag inte hinner. Mat ska lagas, barn ska iväg, det måste städas, föräldramöte, jobbet, djuren, osv, osv. För ...

Av caisisen - 20 januari 2013 18:01

...är inte alltid min grej. Jodå! Jag var supertaggad efter nästan en veckas väntan på halsont och TID till nytt träningspass. Så idag tog jag dottern med mig och knallade bort till gymmet, bara för att inse att vi inte kom in. Det krävs "tags" som m...

Av caisisen - 19 januari 2013 12:09


  Arkivbild sept -11   Nöjd med resultatet! Har bestämt mig för 14-dagarsvägning och -2,4 kg på nästan 2 veckor är helt ok. Har bara "hunnit med" en riktig träning men vi kör igång på riktigt nästa vecka. Veckan som har varit började med styrke...

Av caisisen - 16 januari 2013 14:52

Julklappsdax! Sitter i bilen på väg mot Ystad Saltsjöbad. Utan barn. Utan måsten. Med min älskade make. Ett dygn av sinnesro och lugn. Puss på er! OVER AND OUT!...

Av caisisen - 15 januari 2013 06:59

...no gain! Träningsvärken börjar komma krypande. Jag har saknat träningsvärk insåg jag nu. Någonstans inom mig så finns det en liten sadist :-) Sovit skit i natt. Å så snö-massa snö? Varför? Längtar till våren men just nu räknas varje dag för ...

Presentation


Kvinna, mamma, fru, vän, lagerarbetare, syster, dotter och massa andra saker som hade tagit plats här

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2012 >>>

Senaste inläggen

Bloggar jag följer

Bloggpris!

  Detta fina pris fick jag av Kicki!

Sökrutan


Ovido - Quiz & Flashcards