En ung tants bekännelser

Alla inlägg under september 2011

Av caisisen - 11 september 2011 16:18

Efter en strålande inledning på helgen och bowling för herrlaget nere i Baltiskan så kunde vi iget annat än att jubla. Dubbel matchvinst och ett gäng goa och glada gubbar (killar) däribland dessa två stiliga karlar!

  Och en liten snygging oxå...

  Som dagen till ära uppförde sig exemplariskt och har kommit in i en "snäll-period". Trotset börjar ge med sig och jag hoppas på ett par veckors mellanrum innan nästa skov. Vi åkte direkt till stora godisaffären på Svågertorp och köpte en STOR godispåse. Muta? Ja, men det funkar väl när det ändå är lördag, eller hur?!


Efter bowlingen så blev det hem och rodda i ordning till kvällens kräftskiva. Paj skulle lagas och skaldjur skulle tinas, bord skulle dukas och tant skulle hinna med att duscha och piffa till sig. I vanlig ordning blev jag klar 2 minuter innan festfolket dök upp...


Det blev en toppenkväll med massor av gott att äta och dricka. Barn som lekte snällt och vuxna som (nåja nästan ivf *S*) trivdes i varandras sällskap.

  Vad de där 2 gör har jag ingen aning om... Vad de sysslar med på jobb VILL jag inte veta *S* Men det ser ganska mysigt ut...


Jag gjorde min skagenpaj och den blev lika lyckad som alltid!

  Före gräddning   Efter gräddning. Den tog slut helt... Tyvärr! Men mat är till för att ätas upp och jag är bara ledsen att det inte räckte till en liten lunchportion till mig   


  Rosbukett jag fick av min mor när de hälsade på i fredags. Visst är den vacker?!   Nystädat hem och ett bord UTAN massa skit på! Nice.  

Grekisk skål med italiensk blandning   


Sista bilden tillägnas de underbara ungarna. Lilla H och hans nyförvärv, nyblivna 4-åringen E som hade haft kalas samma dag. Hon fick leka in i det sista och så här landade de när det blev filmvisning lite senare på kvällen. Urgulligt!

  Hur man nu kan sova när 6 vuxna sitter och pratar 3-4 meter längre bort... Men jag gillar deras stil *S*


Nu ska vi ta oss i kragen och göra lite hemmagjord pizza. Inte många knop har det blivit i dag men å andra sidan hände betydligt mer under gårdagen. Tack alla som var här för en underbar fest!


Over and out!

Av caisisen - 8 september 2011 22:03

Hela familjen yrade runt efter middagen och röjde järnet här hemma. Det putsades och fejjades och dammsögs och svabbades golv. Nu är här rent-o-fint-o-luktar-gott, sista tvättmaskinen rullar en liten stund till och allt känns förberett inför helgen.


Ryggen dog i höjd att jag landade i min fotölj, precis efter att ha skickat tonåringen i säng (bara i säng, inte "natti" men nu har hon nog somnat för lampan är släkt. WHIIII)


Ska bara ta och löka en stund innan sänggående. Löka=softa, ta det chill *S*


Dela med mig av den dramatiska himlen som jag bevittnade när jag körde hem, vassego!


Psst, jag är tämligen nöjd med min lilla nya Neo och kan starkt rekomendera den om någon mer än jag "vågar vägra Iphone". Fina och klara bilder blir det ivf!

     Over and out!

Av caisisen - 7 september 2011 20:06

Om någon säger åt mig "Vi kan göra si eller så och det gör vi när den situationen uppstår så det går fort, vi hjälps åt" så lyssnar jag och ger synpunkter och håller för det mesta med personen. Men när jag en stund senare hamnar där för att ingen annan tog tag i det och samtidigt som alla andra bara försvinner. Ja, då blir jag fruktansvärt irriterad! Irriterad, arg och besviken! För när man snackar så ska man kunna aggera oxå! Men tydligen är det mycket lättare att låta någon annan stå där, ta smällen och ensam reda ut nya problem.


Mycket irriterad frågade jag personen om kaffet smakade gott och om det var en trevlig lastning av gods som han hade bevittnat. Aningen syrligt. Varför lär jag mig aldrig? Men det rinner väl av så småningom. Ska bara bryta ihop och gå vidare först. Så! Gjort   


Tack för att jag fick kräka av mig lite!


    

På lördag ska vi ha kräftskiva! Men vad ska man ha för tillbehör? Hade tänkt göra min skagenpaj och vitlöksbröd. Behöver jag göra mer? Någon som har något bra tips på vad vi kan ha som tilltugg? Jag tar tacksamt emot ALLA tips!


Ni vet att ni är underbara allihop va?! Tack för att ni finns!


  


Ingen nämnd, absolut ingen glömd!


Over and out! 

Av caisisen - 6 september 2011 22:41

Av vissa tydligen. Har tyvärr inget roligt att skriva om. Ekorrhjul, värk och fullt upp med barn, hem och jobb. Skickar in lite bilder i stället!

  Eric Saade på Bosjökloster i lördags. Vavlan står längst fram, jag vågade mig inte så nära...


  Tittar ni noga ser ni hennes lila hatt längst fram i vimlet!

  De andra 2 mysisarna i söndags morse i soffan.


   E

En trött kille som "trillade ur sängen" när han låg på madrassen i mamma och pappas rum (vårt sätt att helgardera oss när monsterna och spökena väcker honom och han INTE vill sova i sitt rum. Har era barn oxå spöken och monster som besöker dem på nätterna? 


Dagsformen annars är ischiaskänning och bortdomningar av underben (voltaren hjälper, blir bara en aning simmig och okörduglig). Ett barn som har hormonsvängningar BIG TIME, ett barn som "inte vill" och ett barn som bara vill göra sig så osynlig som möjligt hela tiden. Jag spär på detta med en styck make med ännu mer värk. Det är mitt liv just nu. 


Jag tar en dag i taget. Försöker fokusera på morgondagen. Försöker sova mina 5 timmar. Försöker kämpa mig igenom arbetsdagen och sen fixa mat, hjälpa till med läxor, orka ta mig på diverse möten... Beundrar er allihop som orkar och har tid för fritid! Jag önskar jag hade haft det oxå! 


Saknar min finaste hårboll! Saknar en tur i skogen, en stund att ladda batterierna! Men just nu ORKAR jag inte. Fast jag hade kanske behövt det...

   Over and out!  


Ovido - Quiz & Flashcards