En ung tants bekännelser

Alla inlägg under augusti 2011

Av caisisen - 17 augusti 2011 20:14

Jodå! Tanten har fotat lite idag! Tänkte visa er lite av resultatet från i går när vi svettades med trädgården. TADAAAAA! Vassego´

  Löken blommar   Äpplena frodas   Min salix har verkligen tagit sig! Den har jag fått trimma topparna lite på till och med!   Jättegräset blommar även det     Jordärtskockorna var jag aningen skeptisk mot först men WOW vad vackra de är! 3 meter höga och så här fina blommor (jättesvåra att fota då jag fick hålla kameran långt över huvudet för att få med blommorna)

  Däremot vill inte min kalla blomma. Någon som har bra tips på hur jag ska lyckas med den?

  Min "lilla" nya lavendel   Mitt projekt "blomlåda" i köksfönstret som jag är sjukt nöjd med! Nu blommar pelargonerna om med massor av blomstänglar!   Helhetsbild från baksidan! Så här bor vi. Jag har krigat mot ogräs och fick så om en bit gräs till höger i bild. Men annars är jag ganska nöjd med vår lilla trädgård.

  Vi har massor med äpplen i år. Ska försöka mig på att fixa lite äppelmos och annat smått och gott med all frukt.   Nu har de börjat tröska och fälten är inbjudande. Såg en tjej som "red ikapp" med bilarna när jag körde från jobb. Fast stubbarna är fruktansvärt blöta i år, i varje fall i mina trakter. Tröskan på detta fältet hade kört fast i leran...


Det var allt för i kväll! Hoppas ni nöjer er med lite bilder. Och om ni kollar noga så finns jag med på en av dem  


Over and out!

Av caisisen - 16 augusti 2011 21:20

     Elak mamma har skalat av sidorna på sonens huvud. Han tycker det är jättefint, jag börjar tvivla... Eller, han kan få ha det så ett tag till! Fast, det är rätt coolt!


Har inget mer vettigt att skriva om. Jobbar, fixar lite hemma, jobbar ännu mer och flänger omkring!


Orkar inte tänka på energisnatteri för då blir jag bara trött men tyvärr snurrar tankarna åt det hållet här med under min dagliga meditation (min 25 minutersbiltur till jobb och sen nervarvningen 25 minuter hem igen). Och jisses vad det snurrar då! Sen är jag helt tom och orkar inte blogga om vad jag kommer fram till!


Note to myself: Blogga direkt när du kommer hem, då snurrar tankarna fortfarande och blogginläggen spottas ut!


Efter 3 timmars hårt trädgårdsarbete i kväll är tanten helt slut i kroppen, ska bli spännande att ta sig ur sängen i morgon... Men satan i gatan vad fint det blev i min lilla trädgård *harkel* V-Å-R (ledsen älskling)


Over and out!



Av caisisen - 14 augusti 2011 09:47

... jobbångset när man endast varit ledig 5 dagar? Vill verkligen inte jobba i morgon! Killarna ska ju mysa och vara lediga en hel vecka till! Kan det vara så att jag saknar solen och sommaren? Syster drog till solen en vecka och lämnade regnet här hemma... Grått och dystert och kallt. Massor som "skulle göras" ute i trädgården men hur inbjudande är det att klippa häckar och gräs i grådassigt, 15 graders regndis?

  

Vill helst krypa ner i soffan, dra en filt om mig, hålla i min varma jättekaffekopp och titta på en bra film. En LÅNG bra film.


Och vänta på solen...


Fast nu är semestern slut för denna gången, i morgon drar allvaret igång igen och trots att motivationen tryter så får jag ta mig i kragen och köra till jobb. För jag klagar inte, jag har ju ett jobb att köra till!


Vi disskuterade detta för någon dag sen, jobb eller arbetslöshet. Nu när jag jobbar vet jag varför jag mådde dåligt av att gå hemma. Känslan att inte ha något värde! Jo, visst är man älskad av de närmsta osv men den där känslan att få göra nytta, dra sitt strå till stacken och visa att "jag kan jag oxå"! Den saknades. Men inte förrän nu kan jag sätta ord på den känslan.


Inte förrän nu kan jag egentligen värdesätta hur bra jag har det och vad som betyder något för mig här i världen. Familjen och min lediga tid är det viktigaste för mig, mitt heligast. Jobbet är ett måste för att min personlighet ska fungera. Vännerna är gödningen som förgyller vardagen. Precis så är min prioritet just nu. Hamnar ni utanför ramarna? Synd, men då har ni inget i min tavla att göra. För om ni ödslar min tid med energi-ätning och tidsförödelse kan ni göra det med era likasinnande! För min energi går till annat.


Idag går energin till att flytta möbler åt finast M. En av de som förgyller min vardag.


Over and out!

Av caisisen - 13 augusti 2011 23:20

... hyfsade bilden från vårt besök i Danmark var en suddig bild på Charlottenlunds slott. Så här hade man väl kunnat bo, eller hur?!

 

Men bildkvaliten säger allt; maken behöver ny mobil som kan ta bättre bilder...


Over and out!

Av caisisen - 13 augusti 2011 15:32

... så hittade jag detta receptet på Birgittas blogg!


http://www.receptcentralen.se/brod-och-bak/daimcheesecake/


Låter läbbigt smarrigt och något som vi helt säkert kommer testa, men inte i dag!


Over and out!

Av caisisen - 13 augusti 2011 11:07

 

Du behöver till 4 pers:

  • 300 g kantareller eller annan god matsvamp
  • 200 g smakrik ost. Vi använder färdigriven Allerum Prästost men funkar med all lagrad hårdost.
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl creme fraiche
  • hackad persilja
  • salt & peppar
  • smör till stekning

Rensa och dela svampen i lagom bitar (du väljer själv om du vill ha hackat eller lite mer chunky bits, vi föredrar det sista).  Stek kantarellerna på hög värme i smöret och låt vätskan koka bort. Salta och peppra. Häll på grädden och creme fraichen och låt det få koka ihop ordentligt. Häll på all ost och persiljan och låt osten få smälta i pannan, stäng av värmen och häll i pajskalet!


Till pajskalet:

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör eller margarin
  • 1/2 dl mjölk (eller tills degen blir fast och inte smulig)

Blanda mjöl och bakpulver i en stor bakbunke. Finfördela ner smöret och häll försiktigt på mjölken och arbeta ihop till en jämn och fin deg. Kavla ut på mjölat bakbord till ett 1/2 cm tjockt pajskal. Tryck ut i en pajform och använd överskottet till snygg dekoration ovanpå innehållet. Häll i svamp och ostblandningen, grädda i mitten av ugn i 200 grader ca 20 minuter eller till skalet fått fin färg.


Serveras kall eller varm till kräftor, räkor eller en stor sallad. Du kan med fördel ha en god, rökt skinka i pajen om den ska bli ännu mer "matig". Variera precis som det passar för dig!


Vintips till pajen är La Gascogne par Alain Brumont (2882 på bolaget). Ett vitt vin med lite mousserande effekt. Ett av mina favoritviner till fisk och skaldjur.


Smaklig spis!



Av caisisen - 12 augusti 2011 20:45

... än en middag tillsammans med den du älskar, din favoritmat och till det dit absoluta favoritvin och allt detta efter en underbar och helt normal dag? Nope!

 


I kväll blev det kräftpremiär hos oss. Svenska kräftor! Med kantarellpaj. Med massor med ost i... Och bruchettas med tomater, vitlök, persilja och parmesan.       Nu är tantaluringen mätt!

  Men jag har mer vin i glaset, en son som precis somnat och en make som har lovat lite soffmys så det är inge synd alls om mig!


Töserna har lämnat oss för denna omgång så nu är vi lilla familjen igen. Lilla och lugna familjen. Helgen bjuder på aktiviteter och gäster både lördag och söndag så i kväll ska vi smutta på vårt vin, njuta av lugnet och återerövra vår soffa!


Om någon vill ha receptet på kantarellpajen (som blev HUR GOD SOM HELST) så får ni kommentera. Jag fixar ihop ett inlägg i så fall!


Over and out!

Av caisisen - 12 augusti 2011 20:12

Blev inte lika blöt som torsdagen...

   

Tack och lov! Vi hade ett ihållande mögväder (skånska för pissväder) hela torsdagen och försökte lätta upp stämningen med att bjuda hit Kluckisen och M. Visst försökte vi se positivt på mögvädret men inte ens svampen ville vara ute så efter 40 minuters skogspromenad gav vi upp och gick hem!


Det blev med andra ord en ganska stilla och innesittande torsdag...


Fredagen däremot bjöd på uppehåll och shopping! Nya "finstövlar" till tanten, ny dörrmatta till hallen och liten "in-och-hjälpa-chefen-runda" på makens jobb. Egentligen skulle vi ha tag på gummistövlar till den store killen men 47:or verkar vara ett knepigt kapitel (eller så kan det vara så att herrn är aningen avig till gummistövlar...)

  Eftermiddagen bjöd på en skön skogspromenad (utan gummistövlar för vissa). Nu ska jag njuta av fredagskvällen och skriva ytterligare ett blogginlägg! Om vår mat...


Over and out!     

Ovido - Quiz & Flashcards